UVODNA BESEDA

Kolesarski klub Rogaška je prostovoljno, samostojno in nepridobitno društvo. Združuje nas ljubezen do rekreativnega kolesarjenja, narave, medsebojnega druženja,; želimo pa prispevati k družbenemu življenju v naši občini in bližnji okolici.

Klub deluje v Rogaški Slatini že 26 let in je eden izmed prvih tovrstnih klubov na področju Kozjanskega in Obsotelja. Naše osnovno poslanstvo je seveda kolesarjenje in druženje. Tedensko se skupaj podamo po bližnjih kolesarskih poteh. V naši občini je namreč odlično poskrbljeno za kolesarsko infrastrukturo, kar je dodatna spodbuda za nas kolesarje. Mesečno organiziramo skupne vožnje članov, na katerih kolesarjenje združimo z ogledom znamenitosti in naravnih lepot. Do sedaj smo se podali proti Kumrovcu, Mariboru, Slivniškemu jezeru, kolesarili pa smo tudi po Logarski dolini.

Naša pomembna naloga, kateri posvečamo veliko energije, je organizacija tradicionalnih rekreativnih kolesarskih prireditev. Najpomembnejša je Maraton Rogaška, katerega vsakoletno organiziramo v mesecu juliju. Da udeleženci vsako leto zadovoljni odidejo iz Rogaške, smo zaslužni prav vsi člani našega kluba. Seveda pa nam to ne bi uspelo brez zvestih podpornikov in sponzorjev.

V mesecu maju organiziramo sejem rabljenih koles in za zaključek sezone še Pegazov maraton, ki je namenjen predvsem našim občanom.

Torej priložnosti za kolesarjenje, druženje in dobro voljo je dovolj. Veseli bomo, če se nam boste pridružili in v dobri družbi slatinskih kolesarjev naredili nekaj zase.

Lep kolesarski pozdrav iz Rogaške Slatine!

Nanika Čakš, predsednica KK Rogaška